PRESENTAT EL PLA DIRECTOR “ESPANYOL 2020”

Aquest dilluns el conseller delegat Ramon Robert ha presentat el pla ‘Director Espanyol 2020’, una previsió dels objectius de l’entitat de cara als propers quatre anys. Entre els reptes més significatius, haver eixugat tot el deute el 2020 i tenir per aquell mateix any un pressupost de 125 milions d’euros.

Consolidar-se entre els equips punters i innovadors de la Lliga i crear sinergies amb altres lligues del món són altres dels objectius que preveu el pla, que té en la Xina un focus de creixement. A més, es preveu arribar a assolir la xifra de 35.000 abonats i 45.000 socis de cara a aquell curs. Per a això, cal dura terme una tasca de promoció de la marca Espanyol que inclogui públics interns i externs.

Encarrilats bona part dels problemes econòmics que ofegaven l’entitat, ara aquesta es planteja assolir una autosuficiència que li permeti tenir viabilitat econòmica. Per poder fitxar jugadors per competir a alt nivell, abans calia arreglar la part financera.

Així, el pressupost pel curs 2016-17 serà de 70 milions.  El repte més ambiciós és aconseguir que d’aquí a quatre anys, el 2020, el deute sigui zero. La previsió al respecte dels ingressos és que creixin al ritme d’un 12% anual, fins a arribar als 125 milions el 2020.

Reforçar l’àrea esportiva és un altre pilar indispensable pel nou projecte. És coneguda la intenció d’arribar a competir per estar entre els vuit millors conjunts de la lliga. S’hi vol arribar sent una referència mundial en el planter, des d’on s’iniciarà aquest procés: des del més baix dels equips, s’implementarà una nova forma de jugar. L’Espanyol pretén, a més, ser un club model en la tecnificació i innovació, per tal d’impulsar el desenvolupament dels jugadors.

La política de fitxatges que vindrà buscar incorporar jugadors que sumin valor afegit i que en pocs anys es revaloritzin. Només es vendrà per criteris d’oportunitat del mercat, mai per necessitat econòmica. Es vol tenir, a més, un 40% de jugadors que siguin del planter.

Pel 2020 es volen assolir 35.000 abonats i superar els 45.000 socis. Per a aconseguir-ho, es duran a terme diferents iniciatives, com les que van presentar a la nova campanya d’abonaments. A banda del carnet segmentat per estudiants i gent gran, el carnet RCDE Fan té en compte els mercats nacional i internacional. Això inclou treballar en enganxar nova gent jove d’aquí Catalunya, a més de fer nous socis en mercats estrangers. Tots ells, que puguin tenir avantatges i descomptes tot i no disposar d’un seient al camp.

El coneixement de la marca Espanyol, però, ha d’arribar més enllà de les fronteres estatals. El mercat de la Xina esdevé clau. Allà s’hi estan preparant diverses accions. Entre els objectius, s’hi vol trobar talent. Per això, s’obriran diferents escoles per desenvolupar-hi el futbol base. Que sigui l’Espanyol el que crei i detecti jugadors en el mercat xinès que siguin susceptibles de ser venuts més endavant.

Farcir d’activitats la zona de l’estadi és un altre dels reptes amb els quals treballa l’Espanyol. Ja hi ha planificades entre tres i quatre propostes d’oci addicionals al túnel del vent, que finalment s’acabarà a finals d’any, abans del Nadal.

Rastar Group, que va exercir de patrocinador a la samarreta des del gener fins al final del curs passat (a canvi d’un milió d’euros), és la primera opció, pel que podria renovar un curs més. L’Espanyol valora el patrocini de la samarreta en dos milions d’euros.

Share Button

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

* Please arrange the below number in decreasing order