HISTÒRIC I TRANSCENDENT

Sovint els periodistes d’esports tendim a utilitzar amb massa lleugeresa (ja veieu que faig servir la primera persona del plural perquè un servidor és el primer que s’hi inclou) determinats qualificatius per tal de magnificar un esdeveniment, o simplement una acció que considerem destacada.

Titllem de final un partit que en realitat no ho és. D’històric, un enfrontament que es disputa com a mínim dos cops a l’any o d’extraordinari i estratosfèric un gol que ja hem vist alguna altra vegada. Sí, reconec que hi ha cops que som una mica exagerats, o potser és que simplement no deixem de ser un reflex de com es la societat en general.

Sigui com sigui, el cas és que quan hem de valorar un fet realment important i destacat, determinats qualificatius que fem servir cada dos per tres ens semblen poc ajustats potser perquè els hem gastat ja més del compte. És per això que alguns els semblarà poc contundent i a d’altres molt exagerat, qualificar aquest 2.016 que som a punt de tancar com a històric i transcendent per a l’Espanyol.

Segurament el més transcendent, si exceptuem el de l’any de la seva fundació, per la importància dels canvis i les decisions que s’han pres durant aquests darrers dotze mesos. Per primera vegada des que el club es va convertir en societat anònima esportiva aquest ha passat a mans gairebé d’un únic propietari. Un nou propietari que, qui ens ho havia de dir fa quinze o vint anys enrere, vindria de l’altra punta del planeta i sense tenir prèviament cap vincle ni social, ni afectiu amb l’entitat.

Un nou propietari que per ara, i a diferència d’altres que els últims anys han aterrat al futbol europeu, ha arribat sense fer gaire soroll, sense ostentacions ni fent promeses fora de lloc i si, en canvi, amb alguns fets consumats com ara un pla de sanejament econòmic per a un club que cada cop semblava més abocat a la desaparició i un projecte esportiu més il•lusionant que el dels últims anys.

Són tot just uns quants mesos de Chen Yansheng al capdavant de l’Espanyol i el món, com el futbol, dóna moltes voltes, però la seva aparició ha estat providencial per al futur a curt, i esperem que també a mitjà termini, de l’entitat.

Quin futur espera a partir d’ara al club? Doncs això ja ho anirem veient. No em veig capaç de fer aquesta mena de prediccions, tot i que pitjor que el que s’intuïa ara fa poc més d’un any em fa l’efecte que no.

D’entrada el senyor Chen (m’agrada més senyor que míster) ha allunyat la resignació i el conformisme que envoltava la majoria dels aficionats de l’Espanyol i els ha fet recuperar la il•lusió. I això, amb els temps que corrien fins ara, ja és molt.

Bon 2.017 per a tothom!

Eudald Serra @eudald_serra

Eudald Serra
@eudald_serra

Share Button

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

* Please arrange the below number in decreasing order