VICTÒRIA INCONTESTABLE (3-0)

L’Espanyol, que havia encadenat dues derrotes consecutives per primera vegada aquesta temporada, va tornar a la senda del triomf amb un còmode triomf sobre Osasuna. Els gols de Caicedo, Jurado i Gerard van permetre als locals sumar tres punts importants per seguir instal·lats a la zona mitja de la classificació. Excepte en els primers minuts, els blanc-i-blaus amb prou feines van trobar oposició en un rival que va acusar molt l’expulsió d’Oier en el primer temps.

Quique va recuperar a temps Marc Navarro, que va ser dubte durant tota la setmana per culpa d’una lesió muscular que li va impedir jugar dissabte passat al Santiago Bernabéu. La presència del del planter a l’onze va ser una de les novetats, però no l’única. L’entrenador madrileny va decidir repetir amb Óscar Duarte i Diego Reyes en defensa i avançar David López al doble pivot en detriment del gairebé intocable Javi Fuego. El tècnic també va tornar a confiar en Felipe Caicedo com a referent ofensiu acompanyat per Gerard Moreno.

Va començar bé Osasuna, prenent la iniciativa i amb alguna tímida arribada a l’àrea blanc-i-blava. Al conjunt de Quique Sánchez Flores li va costar carburar, però gràcies a l’estratègia va començar a donar senyals de vida en atac. Gerard va tenir la primera oportunitat després d’un servei de Jurado, però la seva rematada va ser fluixa a les mans de Sirigu. El català ho va tornar a intentar poc després, però va ser Caicedo qui va trobar el gol en rematar una centrada d’Hernán Pérez. Osasuna va perdre una mica d’empenta i l’Espanyol, en canvi, va començar a sentir-se més còmode en la construcció. Precisament, després d’una bona acció combinada, va arribar un altre moment clau del partit. Gerard va ser derrocat per Oier just quan es disposava a marcar i Clos Gómez va acabar assenyalant penal i expulsió del defensa vermellenc. Caicedo, però, no va encertar des dels onze metres ampliant la mala estadística de l’equip aquesta temporada. Amb un més, el domini blanc-i-blau es va multiplicar i més quan Vasiljevic va decidir treure Kenan Kodro per donar entrada Unai García. Malgrat això, i tot i que els blanc-i-blaus van tancar als pamplonesos al seu camp, la realitat és que no hi va haver clares oportunitats per marcar i amb mínim avantatge es va arribar al descans.

Molt menys temps va necessitar l’Espanyol per ampliar el seu avantatge després de la mitja part. Hernán Pérez, molt incisiu durant tot el partit, va provocar un córner que va acabar als peus de Jurado. El gadità va rematar des de fora de l’àrea i, amb l’ajuda d’un defensa, va aconseguir el segon. El partit va quedar pràcticament sentenciat. Osasuna, amb un menys, era incapaç de generar perill i els locals no tenien excessius problemes per frenar els seus tímids intents d’atac. Als de Quique Sánchez Flores, d’altra banda, els va faltar una mica de serenitat en algunes fases del joc i tot i que la victòria no va perillar, a l’equip li va costar generar oportunitats clares de gol. Piatti i David López ho van intentar amb rematades llunyanes i ben dirigides.

Amb l’entrada de Reyes l’equip va guanyar una mica de verticalitat. L’andalús va inventar una passada per a Gerard qui generosament va cedir a Caicedo. L’equatorià va fallar en el control i la posterior rematada de Piatti va acabar en córner. Gerard, en el temps d’afegit, va anotar un gol que va merèixer per la seva tenacitat i treball durant els 90 minuts. L’Espanyol va sumar tres punts importants per seguir a la zona mitja i amb les seves opcions intactes.

Font de la notícia i foto: rcdespanyol.com

Share Button

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

* Please arrange the below number in decreasing order