CAMÍ DE L’EXCEL·LENT EN TRANSPARÈNCIA

El RCD Espanyol millora clarament en transparència. Segons l’Índex de Transparència dels Clubs de Futbol (INFUT), realitzat i publicat per Transparency International Espanya amb la col·laboració de LaLiga, l’Espanyol ha obtingut una valoració global de 85,8 punts sobre 100, mantenint-se entre els més ben valorats (9è) de tot el futbol professional espanyol, un total de 41 clubs. A més, el club se situa clarament per sobre de la mitjana general dels clubs que militaven a Primera i Segona Divisió la temporada passada, la mitjana de nota de la qual se situa en 62,8 punts sobre 100. També sobrepassa clarament la nota mitjana dels equips de Primera: 71,8.

Igual que l’any passat, s’ha valorat als clubs a través d’un conjunt de 60 indicadors que abasten cinc àrees de transparència amb les informacions més importants que s’estima que els clubs han d’oferir als seus socis i seguidors. El RCD Espanyol obté la màxima puntuació (100), igual que el 2015, a “Informació sobre el club”. A “Relació amb socis, aficionats i públic”, el club se situa en vuitena posició amb 97,2 punts. A l’apartat “Transparència Econòmico-financera” el club es manté a la part alta de la taula amb 88,2 punts, sumant més de 20 punts més respecte l’any 2015, any en el qual el club blanc-i-blau va obtenir 64,7 punts. 20 punts més, també, són els que el RCD Espanyol obté en l’apartat “Transparència en les contractacions i subministraments”, en el qual el club obté una nota de 60 punts. Finalment, a l’apartat “Indicadors de la Llei de Transparència”, el club obté 63,6 punts, sumant gairebé 10 punts més que en la primera edició del INFUT.

El 2015 la puntuació global del RCD Espanyol va ser de 72 punts, amb la qual cosa queda patent que l’entitat està compromesa amb seguir millorant en tot moment el seu nivell de transparència, que ja camina amb fermesa cap a l’excel·lent en valoració. A través de la pàgina web i de publicacions com la memòria anual de la SAD o la pionera memòria de sostenibilitat, els socis i accionistes i l’aficionat en general poden conèixer tota la informació corporativa, econòmica i de bon govern del club.

Es pot consultar tota la informació sobre INFUT en http://transparencia.org.es/infut-2016-2/.

Font de la noticia: rcdespanyol.com

Share Button

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

* Please arrange the below number in decreasing order