PUNT DE SACRIFICI (1-1)

L’Espanyol va aconseguir un valuós punt a Ipurua després de completar un partit molt seriós davant un rival que va exigir molt als blanc i blaus. Els dos equips van aplicar una alta intensitat a la trobada que no va ser excessivament brillant, però sí molt disputat. El gol de Jurat en el segon temps va permetre als espanyolistes sumar un empat que els manté a prop dels seus rivals directes.

Éibar i Espanyol mesuraven les seves forces per enfilar-se a la zona alta de la taula a la recta final del campionat. Amb estils molt diferents i molt definits, els dos equips van buscar treure profit de les seves habilitats per buscar la victòria. Quique Sánchez Flores havia advertit que l’Éibar era un equip que donava cops amb pocs moviments. I així va ser.

Fidel al seu estil, el conjunt armer va proposar des de l’inici el vertigen com a argument. Velocitat, exigència, pressió constant, atac per onades amb Inui (un malson cada vegada que s’enfronta a l’Espanyol) i Pedro León acostant la pilota des de les bandes al centre de l’àrea. Un tímid remat de Sergi Enrich en començar va ser el primer avís. Però el partit estava travat. La defensa blanc i blava es movia bé i es pertrechaba millor. Diego López només veia com els xuts llunyans sortien bastant desviat respecte als seus tres pals. L’Espanyol, a la contra, buscava un espai que no acabava de trobar. Un córner en què Óscar Duarte va buscar la segona jugada i un xut desviat d’Hernán Pérez van ser els seus arguments en la primera mitja hora. Abans, però, Pedro León va posar un centre mil·limètric al cap de Kike García que només va haver acomodar la coroneta perquè la pilota es colés a la porteria de Diego López. El 1-0 no semblava fer justícia a un partit que no va tenir, fins aleshores, massa detalls ofensius.

L’últim tram de la primera part va ser de l’Espanyol. Lejeune va haver de tallar in extremis un intent de rematada de Caicedo que es plantava mà a mà contra Yoel. Poc després l’equatorià també va intentar, de primera, caçar una pilota penjada però la seva rematada va sortir desviat. I encara hi va haver una altra rematada de Gerard, després d’un córner, que va fregar el pal esquerre de l’Eibar, just abans del descans.

Aquest impuls li va arribar als blanc i blaus per començar la segona meitat. Després d’un centre de Gerard, Jurado va posar l’empat amb una excel·lent rematada dins l’àrea i gairebé en la següent jugada Diego López va treure un xut proper de Kike García.

El Éibar va tornar al vertigen i l’Espanyol a buscar la calma en el joc. David López li va treure amb la punta de la bota una rematada de Pedro León que tot el camp va reclamar com a penal.

El partit es va convertir, en aquest tram final, en un anar i venir. L’Espanyol aconseguia treure la pressió local i fins i tot va armar un parell de contres que es van consumir en els metres finals. Semblava que els dos equips estaven amb la càrrega física en la reserva. Els dos contendents van tenir voluntat, però els va faltar claredat i paciència per marcar algun gol més. Sacrificat punt per a l’Espanyol que arriba al descans de lliga en una bona situació per afrontar la recta final de la temporada.

Font de la noticia: rcdespanyol.com

Share Button

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

* Please arrange the below number in decreasing order