SECCIONS DEPORTIVES ESPANYOL

El primer partit de hoquei herba el va jugar l’Espanyol a Terrassa, també va jugar el primer partit de rugbi a Barcelona, el primer campió de Catalunya de Basquet va ser l’Espanyol, també era de l’Espanyol el primer campió d’Espanya dels 50 km marxa (Alberto Charlot) o el primer atleta d’una final olímpica (Constantino Miranda) o el primer ciclista en guanyar en una mateixa temporada una etapa del Tour, Giro i Vuelta, a més de ser el primer espanyol en portar el Maillot groc de la cursa gala (Miguel Poblet) i a dia d’avui l’Espanyol es el segon equip que més copes del rei ha guanyat en hoquei patins. Alguns d’aquests fets els coneixia, però la majoria no, i em jugaria el que fos de que la majoria de vosaltres tampoc, i seria una llàstima que aquesta part de la nostra història la perdem.

Per descriure aquest projecte crec que el millor es dir el que no es, no es la secció esportiva de l’APMAE. Una associació de petits accionistes esta per mirar-se els comptes, avaluar la gestió del Consell d’Administració, etc… però no per a tenir equips esportius, una altre cosa es que promogui la seva creació, com es en aquest cas.

Intentaré explicar el nostre/vostre projecte en format de FAQs.

Que es Seccions Deportives Espanyol?

Seccions Deportives Espanyol es un homenatge a una part important de la nostra història, un tribut a tots aquells que en van formar part, un intent de recuperar l’esperit poliesportiu que vam tenir durant tantes dècades, es voler recuperar del record aquells partits al carrer Lleida on molts del que passem dels 40 cridàvem “BASQUET SÍ”, es reviure l’emoció del futbol sala, es voler ser en un esport tan arrelat a Catalunya com el hoquei patins, es estar present arreu del territori, es voler compartir l’Espanyol amb els amics i la família.

Com us constituireu?

Ens volem constituir com a club esportiu, que sigui propietat dels seus socis, i regits pels criteris de democràcia (un soci, un vot) transparència, participació i sostenibilitat econòmica i en el temps. Volem una directiva on estigui representada bona part de la societat civil perica, com la Federació de Penyes, la Fundació, Futur Espanyol i altres actors.

Per què el hoquei patins?

Perquè tenim la sort de comptar amb el Carlos Feriche, ex seleccionador nacional i guanyador de 5 mundials i 4 europeus. A més tenim al Vicepresident de l’APMAE Joan Avilés que porta 25 anys a la directiva del club de hoquei d’Arenys de Mar.

On es jugaria?

El tema de les pistes a Barcelona es complicat fins que no finalitzin les obres del Pavelló d’Horta i el del Camp del Ferro. Son poques les pistes aptes ja sigui per manca del tancat o pel tipus de superfície.

Tenim aparaulades dues pistes per entrenar, Can Clota i La Guineueta, i pels partits i segons la disponibilitat de les pistes, els pavellons del Carmel, Llars Mundet i la pista poliesportiva de La Pau.

Amb tot seguim buscant més instal·lacions.

En quines categories jugarem?

La propera temporada jugaríem amb un equip sènior masculí en 2a catalana. Haurem de deixar per a més endavant jugar en categories formatives (junior, juvenil, infantil…) tan en masculí com a femení.

Hi hauran més modalitats esportives en el futur?

Si hi han recursos econòmics i humans sí.

Quin pressupost teniu?

Entre 21.000 i 22.000 euros.

Com els cobrireu?

No compartim la idea de que això ho pagui Mister Chen, com alguna vegada he sentit dir al comentar el projecte amb altres aficionats. Si la recuperació de les seccions es un desig d’una part significativa dels aficionats pericos, han de ser aquests els que financin aquest projecte, pensem que si s’autofinança es la millor manera de que sigui sostenible en el temps i econòmicament.

El pressupost el volem cobrir amb patrocinadors, quotes de socis i la venda d’algun producte de marxandatge, a més de donatius.

Quan costa anunciar-se?

Anunciar-se a l’equipació (samarreta, pantaló i dessuadora) va des dels 450 € de la part posterior de la dessuadora, als 5.000 € per l’anunci principal del frontal de la samarreta més el nom (si fos la SEAT l’equip compitiria com SEAT Espanyol). A més sortirien els seus logos amb un link al nostre web, xarxes socials, butlletins electrònics.

Ara mateix queden lliures els dos espais mencionats, més dos de 1.000 euros.

Anunciar-se amb el logo de l’empresa amb link al nostre web, més a les xarxes socials i butlletins electrònics surt per 400 euros. Les penyes que ho desitgin ho podran fer per 100 euros.

Més informació clicant aquí.

Quan costa fer-se soci?

Volem un club on tothom pugui formar-ne part, pel que el preu serà de 10 euros. Els socis que vulguin i puguin podran pagar 25 euros (soci bronze) 50 euros (soci plata) o 100 euros (soci or).

Però segur que tireu endavant?

Serem clars, no començarem la temporada per a retirar-nos el mes de gener per no poder pagar als arbitres o el pavelló. Perquè no es seriós, perquè tacaríem la nostra imatge i la del RCD. Espanyol, i perquè els membres de la directiva responen de les deutes amb el seu patrimoni personal, i som molt pericos però no es tracta d’arribar a això. Ara mateix tenim coberts 8.000 euros.

I jo que puc fer?

Et volem demanar de que si vols fer-te soci ens ho facis saber, així com quant estaries disposat a pagar. Només cal que omplis el formulari que trobaràs al nostre web clicant aquí. No cal que facis ara cap pagament, com sí que ha fet un nen d’Arenys (moltes gràcies).

Desprès d’una setmana, i un cop vist el resultat, avaluarem en quina situació estem i si seguim endavant.

​Us animem a participar i a donar a conèixer aquest projecte a les vostres amistats periques.

Share Button

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

* Please arrange the below number in decreasing order