EN PERILL EL SOMNI EUROPEU (2-0)

L’Espanyol ha sumat aquesta tarda la seva tercera derrota consecutiva a la Lliga a San Mamés, un estadi que havia estat bastant propici durant l’última dècada. Aduriz va fer d’Aduriz i això va ser suficient per sentenciar un partit anodí i espès.

Quan semblava que tot estava més o menys estructurat a la zona noble de la classificació, el futbol ha tornat a posar de cap el campionat i, en les últimes setmanes, tot s’ha comprimit una mica més. Amb la R. Sociedad i el Villarreal ja despenjats de la zona Champions, s’obre ara un apassionant esprint final (amb 24 punts encara en joc) per buscar les dues places de la UEFA League i una tercera, que podria acabar apareixent en funció del resultat que es doni a la final de la Copa del Rei. Així les coses, l’Athletic ha superat (momentàniament amb el resultat d’avui) als seus predecessors i ha deixat, després de la seva empremta, a altres equips que tracten de no perdre pistonada. En total set convidats volen entrar en una festa en la qual tractaran de seguir retallant punts en aquesta recta final. Per això el partit d’aquesta tarda a San Mamés era tan rellevant. Per això cap dels dos equips volia ensopegar. Per això els dos intentaven mantenir les seves respectives ratxes en una setmana intensa en què no hi havia treva possible.

L’Athletic va donar primer i molt aviat. Víctor Sánchez va relliscar en un salt amb Raúl García i va accelerar per frenar la internada de Muniain, provocant la seva caiguda dins l’àrea. Penal. Poc a dir. Poc a protestar. Aduriz, que vol seguir engrandint la seva llegenda com a golejador blanc-i-vermell, va marcar amb sorprenent fredor. L’1-0, tan aviat, deixava un panorama clar per als locals, que buscaven just això: fugir dels sobresalts i del joc d’accelerades que proposen els blanc-i-blaus.

L’Espanyol no acabava de reaccionar i el seu perill arribava amb accions d’estratègia. Així Álvaro gairebé va fregar el lateral de la xarxa amb un bon llançament de falta. Però al partit li faltava acció, incertesa. Es podia esperar la reacció visitant i en això estava quan Aduriz va tornar a marcar aprofitant un llançament de falta lateral. Va semblar fora de joc claríssim d’Iturraspe, però el 20 de l’Athletic va arribar, amb altres companys, fins a l’àrea petita per empènyer la pilota amb el peu.

El 2-0 a la primera meitat era molt avantatge per a un partit tan insuls. No podia ser. I gairebé no ho va ser, però Kepa Arrizabalaga va volar fins al pal esquerre per refusar amb dificultats un cop de cap de David López tocant el descans, en una oportunitat que va semblar igual de clara que la rematada per Adúriz.

Quique va reaccionar després del descans i va treure Hernán Pérez i jurado. Buscava més control i profunditat en atac. I això va semblar en l’arrencada de la segona meitat. Valverde va fer el mateix amb Williams per accelerar un partit que seguia travat. Un cop de cap alt de Piatti, després d’una centrada d’Hernán Pérez, va tornar a acostar els blanc-i-blaus a la porteria local, com poc després una centrada forçada de Jurado que gairebé s’estavella a l’esquadra local.

L’Athletic manejava el partit amb la serenitat que donava l’avantatge i s’apropava sense fluïdesa a la porteria de Diego López. El domini en el marcador i en la possessió el col·locava en una posició còmoda en la qual esperava tancar el partit com més aviat millor i si fos amb un altre gol, millor. Aduriz, exercint de nou clàssic, es va trobar amb un rebuig tou dins l’àrea i va afusellar des de prop Diego López. El porter va reaccionar i va tocar prou com perquè la pilota s’acabés estavellant al travesser amb estrèpit.

Font de la noticia: rcdespanyol.com

Share Button

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

* Please arrange the below number in decreasing order